You are currently viewing Alege izolația cu fibră de lemn, pentru casa ta, în această primăvară

Alege izolația cu fibră de lemn, pentru casa ta, în această primăvară

  • Post category:Construcții
  • Reading time:5 mins read

Izolația cu fibră de lemn, precum produsul Lână de lemn – made by  STEICO, este o soluție ecologică și eficientă din punct de vedere energetic, potrivită pentru izolarea caselor și clădirilor. Realizată din materiale regenerabile, izolația modernă din fibre de lemn oferă numeroase beneficii pentru mediu, precum și pentru proprietarii de case care doresc să-și reducă consumul de energie și costurile asociate cu încălzirea/răcirea locuinței.

Unul dintre avantajele cheie ale izolației din fibră de lemn îl reprezintă proprietățile sale ridicate de izolare termică. Aceasta înseamnă că fibra de lemn poate reduce eficient pierderile de căldură și poate ajuta la menținerea unei temperaturi constante în interiorul clădirii – vor rezulta astfel economii semnificative de energie, în timp. De fapt, studiile au arătat că utilizarea izolației cu fibră de lemn poate reduce consumul de energie cu până la 40%. Varianta suflată sau pulverizată este recomandată pentru poduri necirculate și mansarde (dar și pentru pereți interiori).

Un alt beneficiu al izolației cu fibră de lemn este capacitatea sa de a regla umiditatea. Spre deosebire de alte tipuri de izolație, izolația cu fibră de lemn este capabilă să absoarbă și să elibereze umezeala, ceea ce ajută la prevenirea creșterii mucegaiului. Acest lucru poate ajuta la menținerea unui mediu interior sănătos și la îmbunătățirea calității aerului.

Pe lângă proprietățile sale de economisire a energiei, izolația cu fibră de lemn este, de asemenea, o alegere ecologică. Este fabricată din materiale regenerabile (lemn certificat, obtinut din păduri gestionate sustenabil) care ajută la reducerea deșeurilor și la conservarea resurselor naturale. De asemenea, are o amprentă redusă de carbon și poate contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Lână de lemn – made by  STEICO oferă un nivel și mai ridicat de eficiență energetică și durabilitate. Este fabricat din așchii de lemn de molid și este prelucrat folosind enzime naturale, care ajută la creșterea proprietăților sale de izolare. Are, de asemenea, o energie încorporată mai mică decât alte materiale de izolație, ceea ce înseamnă că necesită mai puțină energie pentru producere și transport.

Cere acum o ofertă de preț și vezi promoțiile lunii la izolarea cu fibră de lemn sau celuloză, la Izolațiinaturale.ro!

În general, izolația cu fibră de lemn, cum ar fi produsul de la STEICO, este o alegere excelentă pentru proprietarii de case și constructorii care doresc să-și reducă consumul de energie și costurile, protejând în același timp mediul. Proprietățile sale ridicate de izolare termică, reglarea umidității și procesul de producție ecologic îl fac o investiție inteligentă și durabilă pentru orice proiect de construcție.

De ce ar trebui să optezi pentru izolația cu fibră de lemn sau celuloză, în locul altor materiale de izolație disponibile?

izolația cu fibră de lemn

Izolația cu Fibră de lemn sau celuloză se deosebeşte de vata minerală sau vata bazaltică prin…

  • Izolație termică superioară atât iarna cât și vara
  • Rezistă la foc mult mai bine decât vata minerală sau bazaltică
  • Își păstrează forma în timp (nu se ”lasă”)
  • Rozătoarele nu își fac cuib în izolația cu celuloză sau fibră de lemn
  • Izolaţie fonică mai ridicată cu 20 db față de vata minerală / bazaltică
  • Nu provoacă iritații oamenilor, nu conține formaldehidă sau alte substanțe chimice periculoase
  • Aplicarea prin pompare garantează umplerea tuturor golurilor, găurilor sau fisurilor, care altfel ar fi imposibil de izolat cu vată
  • Reprezinta izolarea perfectă pentru orice formă a acoperișurilor, fără rosturi de îmbinare și fără pierderi de material, prevenind formarea punților termice.

Descarcă aici comparația tehnică dintre aceste tipuri de materiale de izolare termică.