You are currently viewing Cum să îți alegi modelul de poartă auto

Cum să îți alegi modelul de poartă auto

  • Post category:Construcții
  • Reading time:5 mins read

O poartă auto nouă facilitează accesul și totodată securitatea proprietății. De asemenea, această joacă, pe lângă rolul sau funcțional, și unul estetic. La alegerea porții, ar trebui să ții cont, așadar, de o serie de elemente de natură estetică și utilă extrem de importante pentru elementul central al casei tale.

Aspectul unei porți este determinat, în principal, de materialul din care este confecționată și de elementele de design incorporate. Dintr-un punct de vedere estetic, este esențial ca stilul porții să se potrivească în mod armonios cu întreaga proprietate, asigurând astfel uniformitate și coerență vizuală.

Stil modern sau tradițional?

Dacă încă te afli în procesul de căutare a unei porți auto și întâmpini dificultăți în a lua o decizie cu privire la stilul potrivit, următoarele informații ar putea sa iți ușureze decizia.

Porți auto tradiționale sau moderne? Depinde. Porțile în stil tradițional tind să fie mai ornate cu elemente decorative precum bolte, caracteristici decorative artistice și volute. În schimb, porțile în stil contemporan au ca și caracteristică de baza, accentul pus pe funcționalitate, linii simple și un design minimalist care au luat locul ornamentațiilor.

Pentru o casă în stil Victorian, cu elemente desprinse din stilul gotic, cea mai bună alegere va fi, cel mai probabil, o poartă auto în stil tradițional, în timp ce o casă modernă, caracterizată printr-un design curat, va fi complimentata de o poartă auto culisantă contemporană, caracterizată prin simplitate.

Poartă auto din fier sau din lemn?

Un alt aspect de ordin estetic important este dat de materialul în sine. Cu toate că a existat o cerere constanta pentru porțile auto din lemn, destinate în special caselor în stil rustic, porțile auto din metal rămân o alegere frecventa pentru stilul contemporan, datorită modelelor versatile, accesibile, ușor de întreținut și atractive.

Fierul forjat este de asemenea ideal atunci când îți propui să faci o achiziție care să treacă testul timpului. Maleabilitatea, rezistență mecanică, împreună cu durabilitatea să de neegalat îl fac potrivit din punct de vedere tehnic și estetic pentru realizarea porților auto din metal.

Porțile metalice vin în variante de culori diverse, susțin o aparență curată și pot prezența o geometrie în concordanță cu stilul casei. O alegere inteligență a design-ului va pune în valoare proprietatea și nu va crea disonanțe. În special o poartă auto culisantă din fier, modernă, automată, este semnătură ideală pentru o casă în care proprietarii pun accentul pe comoditate, funcționalitate și stilul urban de locuire.

Un lucru este cert: fierul continuă să rămână, cu siguranță, unul dintre materialele preferate de către proprietarii de case pentru realizarea porților auto.

Porți auto simple sau porți automatizate?

Acesta este un subiect demn de luat în calcul de către orice proprietar care explorează ideea achiziționării unei porți auto metalice. Porțile auto simple, destinate îndeosebi proprietăților rezidențiale sunt acționate manual și sunt dotate, de regulă, cu sisteme clasice de securitate (încuietori). Evident, porțile automate ies câștigătoare atunci când vine vorba de comoditate, tipul și amplasarea proprietății.

Întrucât accesul pe proprietățile comerciale presupune un trafic mai intens, o poartă automatizată reprezintă alegerea ideală. De asemenea, pentru proprietățile aflate la marginea unei localități ori departe de alte construcții, unde riscul pătrunderilor prin efracție este unul ridicat, se recomandă porțile automatizate.

În ceea ce privește funcționalitatea, o poartă auto automatizată poate fi acționată de la distanță prin telecomanda și poate fi dotată cu senzori de proximitate pentru a se deschide automat la apropierea vehicului cunoscut. În ceea ce privește siguranță, porțile automatizate funcționează că element suplimentar de securitate, împiedicând deschiderea manuală a porților. Totodată, ele pot fi dotate cu senzori și alarme care detectează și alertează posibile tentative de pătrundere prin efracție.