You are currently viewing Foloseste protectii pentru rafturile din depozit pentru a scadea costurile de reparatie

Foloseste protectii pentru rafturile din depozit pentru a scadea costurile de reparatie

  • Post category:Construcții
  • Reading time:5 mins read

Accidentarile la locul de munca sunt destul de frecvente si pot consta fie in raniri usoare, fie la compromiterea marfii. Protejarea personalului ar trebui sa fie prioritara pentru orice angajator, iar impunerea unor standarde inalte de protectie consta intr-o planificare adecvata ce aduce dupa sine folosirea corecta a echipamentului acolo unde este necesar.

Echipamentul de protectie protejeaza personalul de eventuale accidentari la locul de munca, facilitandu-i activitatea pentru un management bun al timpului si a obiectivelor. Desigur, accidentele nu pot fi intotdeauna sau complet prevenite, insa echipamentele de protectie ofera angajatilor cea mai buna siguranta posibila la locul de munca.

De ce trebuie protejate rafturile din depozit?

Una dintre zonele critice, care necesita protectie deosebita, sunt rafturile din depozit. Intrucat ele pot gazdui cantitati impresionante de produse si se afla la nivelul vehiculului de lucru, acestea sunt predispuse la impact in orice moment.
Rafturile deteriorate pot prabusi intregul stoc, expunand angajatii la risc ridicat. Protejarea rafturilor la baza va avea ca rezultat un risc mai scazut de deteriorare a rafturilor, in special din cauza motostivuitoarelor sau electrostivuitoarelor cu catarg retractabil.

Rafturile depozitelor sunt in general afectate prin impactul vehiculelor de lucru. Motostivuitoarele sau electrostivuitoarele cu catarg retractabil cauzeaza daune semnificative oricaror marfuri de depozit.

Folosind o protectie pentru rafturi la baza acestora poti impiedica prabusirea lor si poti preveni eventuale accidentari sau daune costisitoare. Totodata, rafturile prabusite pot avea un efect de domino – o parte din ele s-ar putea ciocni de altele, pana cand intregul depozit este distrus sau infrastructura este grav afectata.

Daunele pot fi produse din mai multe cauze, printre care:

• Viteze mai mari ale vehiculelor
Asa cum se intampla si in cazul vehiculelor rutiere, exista mai putin timp la dispozitie pentru a reactiona la viteze mai mari. Incetinirea vitezei poate preveni orice tip de impact, asigurand o functionare mai sigura a stivuitorului.

• Efectuarea sarcinilor de ridicare a vehiculului prea rapid
Operatiunile cu motostivuitoare sau electrostivuitoare trebuie efectuate cu grija, intrucat ridicarea prea rapida a sarcinilor poate duce la miscari nedorite si implicit la un risc mai mare de impact.

• Ridicarea incarcaturilor nesigure sau a paletilor neechilibrati
Verifica intotdeauna marfa incarcata pe paleti inainte de ridicare. Paletii neechilibrati au mari sanse sa se rastoarne peste rafturile din depozit, iar orice neregula poate provoca atat probleme de ordin material, cat si accidentari in lant ale angajatilor.

• Lipsa de concentrare a operatorului
Soferii vehiculelor de lucru ar trebui sa aiba cea mai mare atentie atunci cand urca incarcaturi pe paleti. Lipsa de neatentie, chiar si intr-o fractiune de secunda, poate duce la rani serioase sau daune. Asigura-te ca toti operatorii sunt instruiti corespunzator pentru a lucra in siguranta.
• Rafturile nu sunt verificate in mod regulat
Rafturile din depozit trebuie verificate in mod frecvent, chiar si pentru cel mai nesemnificativ semn de deteriorare. De asemenea, toate rafturile trebuie instalate corect de un profesionist si ar trebui sa includa certificarea corecta la finalizare.

Foloseste protectie pentru rafturi pentru a reduce costurile de reparatie

Protectiile pentru rafturi sunt esentiale pentru siguranta angajatilor si protejarea bunurilor materiale. Acestea pot reduce semificativ riscul de deteriorare a rafturilor din depozit, fiind concepute pentru a distribui energia de impact pe o suprafata mai mare, evitandu-se, astfel, deteriorarea rafturilor.

Mai concret, protectia intervine intre vehiculul care cauzeaza impactul si raft, preluand astfel forta impactului.

In cele din urma, folosirea unor protectii pentru rafturi le prelungeste durata de viata, sprijinind depozitele in mentinerea unei capacitati totale de lucru, in permanenta, evitandu-se astfel „timpul mort” din business.

Vidas Met comercializeaza suporturi de protectie, de inalta rezistenta la impact si abraziune, destinate protejarii coloanelor rafturilor de depozitare impotriva lovirilor accidentale provocate de diverse utilaje.